Vacatures & stages

VACATURE ADVOCAAT (JUNIOR) MEDEWERKER

Dikhoff Van Dongen Advocaten heeft plaats voor een advocaat medewerker met 3/ 4 jaar ervaring.

Wij zijn een niche kantoor met een branchefocus: media, entertainment en digital. Wij werken voor cliënten in de branches muziek, film, TV, theater, boeken, reclame, kunst, mode en dergelijke creatieve industrieën. Die cliënten variëren van grote internationaal opererende bedrijven tot talentvolle makers en (internet)start-ups.

Onze cliënten bedienen wij op de volgende rechtsgebieden: intellectuele eigendom, waaronder auteurs-, en naburig recht, ICT-recht, privacyrecht, ondernemingsrecht, arbeidsrecht en uiteraard het meer algemene contractenrecht. We adviseren (juridisch en strategisch), procederen en contracteren.

En dat doen we heel behoorlijk vinden we zelf. We zijn wars van conventies, een tikkie eigenwijs, met een gezonde dosis zelfrelativering. Dat alles niet zonder steeds het beste in onszelf boven te halen in het belang van de cliënt, die een hoge mate van inzet, betrokkenheid en kwaliteit van ons mag verwachten.

Op dit moment hebben wij vier advocaten, drie intern en één extern. Klein en goed, maar een advocaat erbij is zeer welkom. Van deze advocaat verlangen wij dat hij/zij juridisch goed is, sterk analytisch, daadkrachtig en scherp. Kennis en ervaring in het IE/ICT-recht is vereist, met name auteursrecht, naburig recht en merken (en modellen)recht en privacyrecht. Affiniteit met de creatieve industrie is een pre.

Sollicitaties graag richten aan Rob van Dongen (vandongen@dikhoffvandongen.nl) en Sander Dikhoff (dikhoff@dikhoffvandongen.nl).

 

VACATURE STUDENT STAGIAIRE

Dikhoff van Dongen Advocaten is een klein kantoor met grote cliënten, waar altijd ruimte is voor ambitieuze rechtenstudenten of pas afgestudeerde juristen die als student-stagiaire aan de slag willen.

Post ophalen, koffie zetten, kopietjes draaien, routebeschrijvingen opstellen, agenda’s bijhouden, hoofd schoonmaak toiletgroep A en B; stageactiviteiten waarvoor jij in elk geval niet aan je rechtenstudie bent begonnen. Met een gezonde interesse voor rechtsgebieden als intellectueel eigendom, mediarecht, informaticarecht, ondernemingsrecht en/of algemeen verbintenissenrecht ambieer je toch echt meer. Je zult verantwoordelijk zijn voor het echte juridische werk. Daarbij moet je denken aan: sommaties opstellen, adviezen schrijven, dossierstudies, overeenkomsten opstellen, processtukken bestuderen, contracten beoordelen, notities opstellen en zo nu en dan ook een vergadering of een (video-) conference call. Je werk is van belang voor concrete zaken en je komt op voor onze cliënten en hun recht en belangen. Kortom, je zult deel uitmaken van ons advocatenteam.

Natuurlijk verbinden wij aan een studentstageperiode wel enkele voorwaarden. Enthousiasme en doorzettingsvermogen? Vanzelfsprekend. Maar wij vragen vooral rechtenstudenten met passie, daadkracht, humor en een eigen mening, gestoeld op een gedegen basiskennis van het (IE-)recht.

Geïnteresseerd in een studentstage van twee maanden bij een in media en entertainment gespecialiseerd kantoor? Stuur dan je brief met curriculum vitae, cijferlijst en eventuele scriptie naar Gaico Bos bos@dikhoffvandongen.nl