CV

Sander Dikhoff – filmproducent, schrijver, adviseur

Sander Dikhoff is ongeveer 20 jaar specialist in film en TV.

Hij houdt zich bezig met film- en TV productie en is schrijver. 

Hij is coproducer, executive producer en adviseur in film en TV.

Sander is lid van de European Film Academy. 

Sander is participant van Inside Pictures.

Hij is zeer goed ingevoerd in de film – en televisie-industrie, als:

  • bestuurslid van het Nederlands Filmfestival
  • gastdocent aan de Nederlandse Film en TV Academie
  • media- columnist van het Parool.

 

Sander Dikhoff – filmproducent, schrijver, adviseur

» dikhoff@dikhoffvandongen.nl
» vCard

Expertises: Film / Televisie, Ondernemingsrecht

Lezingen

  • Het snijvlak en de interessante mogelijkheden van intellectuele eigendom en (het reduceren van) belastingen. Lezing gehouden op verzoek van een internationaal netwerk van fiscalisten tijdens een in Cannes gehouden seminar
  • Voordracht voor acteurs tijdens Nederlands Film Festival
  • Gastdocent Film en Televisie Academie Amsterdam

Publicaties

Nevenfuncties

  • Bestuurslid Nederlands Film Festival in Utrecht
  • Gastdocent Filmacademie Amsterdam (Nederlandse Film en Televisie Academie)

Columns van Sander Dikhoff

Wrongful life

De programma’s van Johnny en Chris hebben het syndroom van Down een mooi gezicht gegeven. Het gaat om gewone mensen met gewone mensenwensen. Misschien heeft die populariteit van Down wel bijgedragen aan het protest dat nu bestaat tegen de test die Down heel eenvoudig prenataal kan opsporen. De vraag is of die test voor alle vrouwen toegankelijk moet zijn. Het bezwaar van de tegenstanders is dat dat leidt tot een Down- loze... lees verder »

Column Parool – Showfixing

Het programma Andere Tijden blikte terug op de grote televisieshows van weleer, met Willem Ruis, Fred Oster en Ron Brandsteder. Geweldige successen. Onbedoeld ging het vooral over het bedrog dat in die shows plaatsvond. Fred Oster deed een boekje open. Hij legde uit hoe met makkelijkere vragen en andere vormen van listigheid de mensen met de betere kijkbuiskoppen langer in het spel werden gehouden. Mijn goedgelovigheid was al eens aan het wankelen... lees verder »

Column Parool – Brood

Herman Broods atelier zat jarenlang boven café Dante in de Spuistraat. Midden jaren 90 zat ik daar eens aan een neutje, toen er een jongen binnenkwam met een gipsen buste. Of Herman boven was? Ja die was er, en belangrijker, zijn manager Koos van Dijk was er niet. Dat bleek nogal relevant, want Koos had Herman op rantsoen gezet, niet zozeer qua drank en dope, maar qua het in de markt pompen... lees verder »

Column Parool – Duitsere tijden

Adolf Hitler en Anne Frank hebben een paar dingen gemeen. Allereerst zijn ze allebei omgebracht door dezelfde moordenaar: Adolf Hitler. Anne Frank door zijn handlangers en Hitler door Hitler zelf. Ten tweede vonden zij de dood in hetzelfde jaar, 1945. En dat is relevant voor het derde gemeenschappelijk feit, namelijk dat ze allebei een boek hebben geschreven. Het auteursrecht op een boek vervalt ‘door verloop van 70 jaren, te rekenen van de... lees verder »

Column Parool – Bloemenman

Het is niet zomaar mis, het is kerstmis. Jezus Christus, wat een gedoe. Neem nu die tsunami aan kerstmarkten. Het is heus bij vlagen best charmant maar uiteindelijk toch vooral geveinsde barmhartigheid en in plastic charitas omwikkelde commercie. Geen kerstmarkt dus. Liever het vaste rondje zaterdagmarkt op de Lindengracht. Eerst even langs de bloemenman (mits daar qua pais en vree thuis enige aanleiding toe bestaat natuurlijk). Een keurige heer was me voor.... lees verder »

Alle Columns »