CV

Sander Dikhoff – filmproducent, schrijver, adviseur

Sander Dikhoff is ongeveer 20 jaar specialist in film en TV.

Hij houdt zich bezig met film- en TV productie en is schrijver. 

Hij is coproducer, executive producer en adviseur in film en TV.

Sander is lid van de European Film Academy. 

Sander is participant van Inside Pictures.

Hij is zeer goed ingevoerd in de film – en televisie-industrie, als:

  • bestuurslid van het Nederlands Filmfestival
  • gastdocent aan de Nederlandse Film en TV Academie
  • media- columnist van het Parool.

 

Sander Dikhoff – filmproducent, schrijver, adviseur

» dikhoff@dikhoffvandongen.nl
» vCard

Expertises: Film / Televisie, Ondernemingsrecht

Lezingen

  • Het snijvlak en de interessante mogelijkheden van intellectuele eigendom en (het reduceren van) belastingen. Lezing gehouden op verzoek van een internationaal netwerk van fiscalisten tijdens een in Cannes gehouden seminar
  • Voordracht voor acteurs tijdens Nederlands Film Festival
  • Gastdocent Film en Televisie Academie Amsterdam

Publicaties

Nevenfuncties

  • Bestuurslid Nederlands Film Festival in Utrecht
  • Gastdocent Filmacademie Amsterdam (Nederlandse Film en Televisie Academie)

Columns van Sander Dikhoff

Column Broadcast Magazine – Gemeenschap

Agitatie bespeur je niet snel bij Jeroen Pauw. Onlangs zag ik een felle glimp. Geadresseerde was Elco Brinkman, CDA- prominent. Getuige daarvan was Pia Dijkstra van D66. Zij zat ook aan tafel, als waardig opponent van Brinkman die toe was aan een oorwassing. Je moet niet weglopen van het antwoord op je eigen vraag, beet Pauw Brinkman toe. Het is u vast niet ontgaan welke vraag Brinkman had gesteld. Namelijk: leggen we... lees verder »

Column Broadcast Magazine – Pannenkoek!

Afgelopen vrijdag ging het bij de Vereniging voor Media en Communicatierecht (VMC) over belediging van gezagsdragers. De twee belangrijkste doelwitten van belediging zijn politiemensen (bijna 5.000 keer jaarlijks belandt bij het OM) en zo af en toe de koning. Voor de politie bestaat een vrij universele belediging. ACAB, hetgeen staat voor All Cops Are Bastards. Het zal vast niet alle agenten ten diepste krenken, maar soms levert het wel een veroordeling op.... lees verder »

Column Broadcast Magazine – Heineken

Gisteren is Willem Holleeder veroordeeld tot levenslang. Ik kan niet beoordelen of dat een juiste beslissing is, ik ben maar een simpele civilist. Ik zou denken, zonder ‘smoking gun’ is het lastig, maar de bevriende strafrechtsadvocaat die ik sprak, vond het een terecht vonnis. Ik neem het aan. Er waren in ieder geval een boel mensen blij, nabestaanden van geliquideerden, Holleeder ’s zussen, de kroongetuigen en Peter R. de Vries. U heeft... lees verder »

Column Broadcast Magazine – Vrouwenvoetbal – zolang het nog kan

De Nederlandse dames doen het goed op het WK. Ze hebben de halve finale bereikt, de tribunes zitten bomvol en trefzeker veroveren zij de harten van alle voetballiefhebbers. Een geijkt moment voor de discussie wat eigenlijk de reden is dat mannelijke profvoetballers duizelingwekkend meer meer verdienen dan vrouwelijke. Hoezo dat? De vrouwen willen ook meer meer. Hoogleraar filosofie en oud-profvoetballer Martine Prange heeft er onlangs een stuk aan gewijd in de Volkskrant.... lees verder »

Column Broadcast Magazine – De strepen van Cruijff

Deze ochtend heb ik de nieuwsbrief van merkenbureau Chiever voor mijn neus. Ik raad het aan. Het is interessant, kleurrijk en ’s lands bekendste merkenman Bas Kist heeft naast verstand van zaken een prettige pen. Ik lees dat Adidas een gevoelige nederlaag heeft geleden. Op 19 juni jl. bepaalde het Europese Gerecht dat de merkregistratie van Adidas, bestaande uit de drie verticale zwarte strepen, ongeldig is. Zo! Heftig. Maar het klinkt rampzaliger... lees verder »

Alle Columns »