CV

Alice Wammes | Juridisch secretaresse

Alice Wammes is sinds juli 2021 bij ons werkzaam als juridisch secretaresse. Zij ondersteunt de advocaten door middel van dossierbeheer en administratieve werkzaamheden.

Alice is masterstudent Rechtsgeleerdheid in de afstudeerrichting Staats- en bestuursrecht (Publiekrecht) aan de Universiteit van Amsterdam.

Alice Wammes | Juridisch secretaresse

» secretariaat@dikhoffvandongen.nl
» LinkedIn

Blogposts van Gaico Bos

Film-producenten dagvaarden de staat

Enkele film-producenten hebben de staat gedagvaard. Er was al eerder mee gedreigd, maar dat leek mij altijd meer een proefballonnetje. Die claim van de Producenten kwam mij namelijk nogal ver gezocht over, maar kennelijk zijn er advocaten die daar anders over denken. De dagvaarding is er, de rechtszaak komt er… althans dat leid ik af uit de persberichten. Zeker weten doen we het niet. Bij film is niets wat het lijkt... lees verder »

Onderzoek laat zien: Alles is TV-kijken

Vers van de pers:  Het Media:Tijd 2015 onderzoek. Uit dit onderzoek zou onder meer blijken dat jongeren de meeste videotijd besteden aan TV-kijken. Althans dat is de headline. Verder zou nog blijken dat men bij dat TV-kijken ook veel beter oplet dan wanneer andere “media-activiteiten” uitgevoerd worden Hartstikke goed nieuws dus, ook voor adverteerders enzo… Maar als je wat verder kijkt dan blijkt het toch wel wat anders... lees verder »

De lage kwaliteit op uitzendinggemist

Volgens onderzoek van NOS op 3 beperkt de NPO bewust de kwaliteit van de streams op de NPO-apps. De reden zou onder meer zijn om de kabelaars tevreden te houden zodat NPO meer geld kan ontvangen voor de doorgifte van NPO zenders en programma’s. Heerlijk lange termijn denken weer daar in Hilversum. Ik vroeg laatst aan mijn buurmeisje van 15 of zij wel eens naar NPO 1,2 of 3 keek. Haar... lees verder »

Staat wijst claim van filmindustrie af

De reactie van de overheid op de claim van sommigen uit de filmindustrie voor een vergoeding van 1,2 miljard is een duidelijke “talk to the hand“. “Anders dan de VPSO beweert, is er immers geen sprake van een onjuiste uitvoering van de Auteursrechtrichtlijn door de Staat en daarmee geen sprake van onrechtmatigheid. Daarnaast stuit de vermeende vordering van de VPSO onder andere af op verjaring en het ontbreken van causaal verband terwijl... lees verder »

“Illegale downloaders zijn enorm gevoelig voor een standpunt van de Nederlandse Staat”.

Uit de tekst van de claim van 1,2 miljard namens de “Nederlandse filmindustrie: “De Nederlandse Staat heeft jarenlang volgehouden dat het kopiëren uit illegale bron was toegestaan. (…)  Het gevolg is ook dat consumenten onbekommerd aan het downloaden en kopiëren zijn geslagen zonder besef dat daarvoor enige vergoeding verschuldigd zou zijn.” Leuk gevonden, maar dat gevolg bestaat natuurlijk niet. In sommige landen om ons heen wordt zelfs nog meer... lees verder »

Alle Blogposts »