Arbeidsrecht

Arbeidsrecht is een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening. Wij adviseren zowel ondernemers als particulieren over arbeidscontracten en managementovereenkomsten, en ZZP’ers en freelancers over overeenkomsten van opdracht.

Wij hebben ervaring over de volle breedte van het arbeidsrecht en adviseren en onderhandelen over reorganisaties, ontslag, arbeidsovereenkomsten (voor werknemers), opdrachtovereenkomsten (voor freelancers en ZZP’ers) en managementovereenkomsten (voor statutair bestuurders) arbeidsconflicten en ziekte. Uiteraard besteden we daarbij, vanwege de branches waarin we werken, extra aandacht aan het goed regelen van bij wie de intellectuele eigendomsrechten belanden.

Voor ondernemers

Het arbeidsrecht kan een doolhof zijn: het geldende recht is meestal niet direct uit de wet af te leiden en logica lijkt dikwijls ver te zoeken. Voor veel ondernemers is dat een sta-in-de-weg op momenten dat doorpakken vereist is. Binnen het arbeidsrecht komt het daarbij vaak aan op de omstandigheden van het geval, terwijl bijna alle regels van dwingend recht zijn. Een ongeluk kan daardoor in een klein hoekje schuilen.
In deze complexe materie is een ervaren gids die vanaf het begin met je meedenkt geen overbodige luxe. Wij opereren over de volle breedte van het arbeidsrecht en onderhandelen met werknemers, vakbonden en andere partijen om per geval tot een goede oplossing te komen. Ook als een gang naar de rechter niet te voorkomen blijkt te zijn, bieden onze advocaten daarbij ondersteuning. Je krijgt daarbij van ons geen ellenlange juridische analyses, maar een kort en helder advies waarmee je direct aan de gang kunt.

Voor particulieren (werknemers, particulieren en ZZP’ers)

Soms lopen de zaken niet zoals verwacht. Bij een conflict met je werkgever of een dreigend ontslag is het verstandig om snel juridische bijstand te zoeken: werknemers worden door de wet beschermd en je wil die bescherming optimaal gebruiken. We onderhandelen over het behoud van de arbeidsplaats of, als dat niet mogelijk is, het op een goede wijze uit elkaar gaan en het verkrijgen van een billijke of transitievergoeding. Zowel in onderling overleg als via een gang naar de rechter.
Ook als je al ontslagen bent maar toch het gevoel hebt dat het niet helemaal redelijk is verlopen, doe je er goed aan om de geschiedenis snel nog eens na te laten lopen op de juiste toepassing van de wet. In veel ontslagzaken vervallen de rechten om de zaak bij de rechter aan te kaarten binnen twee maanden. Onze advocaten kunnen je helpen om snel en adequaat te handelen.

Cases

Fame

Wij hebben de aanvankelijke sluiting en latere doorstart van muziekwinkel Fame begeleid.... Lees meer

Due diligience arbeidsrecht

Bij verschillende overnames hebben we als onderdeel van het boekenonderzoek (due diligence) het personeelsbestand onderzocht... Lees meer

Camera toezicht

Wij hebben een grote winkelketen geadviseerd over de mogelijkheid van het inzetten van cameratoezicht om... Lees meer

Meer cases

Specialisten

mr. Sjaak Pleiter

Of counsel arbeidsrecht