Expertise

Muziek, Theater
& Evenementen

Al sinds jaar en dag staan wij spelers in de muziek- en evenementenindustrie bij. Wij werken voor zowel makers (zoals DJ’s, artiesten, musici en acteurs) als voor exploitanten (zoals labels, publishers, promotors en festival- en theaterproducenten).

Film
& Televisie

Wij hebben veel ervaring in film en televisie. Van oudsher adviseren wij over features, documentaires, commercials, formats en ouderwetse lineaire TV, maar ook voor nieuwe mediavormen als video on demand, streamers, user generated content, podcasts, vlogs en socials kun je bij ons terecht.

Digital Media
& IT

Vanwege onze gedegen kennis van het privacy- en ICT-recht adviseren wij onze cliënten bij het aangaan van allerlei soorten samenwerkingen waarbij de distributie en exploitatie van digitale content centraal staat.

Onrechtmatige Publicaties

Bij publicaties kan het flink botsen tussen de vrijheid van meningsuiting enerzijds en anderzijds het recht op privacy en het recht op bescherming van de persoonlijke levenssfeer.

Ondernemingsrecht

Wij zijn het enige op media en entertainment gerichte nichekantoor in Nederland met een sterke focus op het ondernemingsrecht.

Contracten & Verbintenissenrecht

Wij helpen zowel vooraf bij het onderhandelen en adviseren over de totstandkoming van contracten als achteraf bij het oplossen van geschillen daarover.

Arbeidsrecht

Wij zijn betrokken geweest bij fusies en overnames in de entertainmentbranche en culturele sector. Wij zijn specialist op het gebied van arbeidsovereenkomsten en arbeidsconflicten.

Aanvullende diensten

Wij hebben speciale diensten voor beginnende ondernemers en makers. Zo hebben wij wekelijkse spreekuren voor artiesten. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om voor een gereduceerd vast tarief standaarddocumenten te beoordelen als onderdeel van onze quickscan dienst. Voor vragen of voor het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen per telefoon +31 (020) 521 99 99 of per mail info@dikhoffvandongen.nl

Quick Scan

Artiesten kunnen hun contracten en overeenkomsten snel door ons laten beoordelen via een zogeheten Quick Scan. De overeenkomst wordt op hoofdpunten beoordeeld en er wordt geadviseerd over de mogelijke verbeterpunten.

Artiestenspreekuur

Elke dinsdagmiddag tussen 16:30 en 17:30 uur kunnen startende muzikanten, zangers/zangeressen, componisten, dj’s, vj’s en producers kosteloos met hun vragen bij onze gespecialiseerde muziekrecht- en entertainmentadvocaten terecht.