“Illegale downloaders zijn enorm gevoelig voor een standpunt van de Nederlandse Staat”.

Uit de tekst van de claim van 1,2 miljard namens de “Nederlandse filmindustrie:

De Nederlandse Staat heeft jarenlang volgehouden dat het kopiëren uit illegale bron was toegestaan. (…)  Het gevolg is ook dat consumenten onbekommerd aan het downloaden en kopiëren zijn geslagen zonder besef dat daarvoor enige vergoeding verschuldigd zou zijn.”

Leuk gevonden, maar dat gevolg bestaat natuurlijk niet. In sommige landen om ons heen wordt zelfs nog meer gedownload. En dat allemaal zonder invloed van standpunten van onze staat. Ook in ons land werd al lang voor enig standpunt van de Nederlandse Staat gedownload. Toen weliswaar nog niet zoveel films (want dat duurt zo lang over een 28k modem) maar wel veel mp3’s. Heel veel mp3’s.