Chez DSK

Er is weer gedoe rond Dominique Strauss- Kahn (DSK voor een heleboel intimi). U weet het nog, DSK werd drie jaar geleden in New York aangeklaagd wegens aanranding van een kamermeisje. Strafrechtelijk kwam hij met de schrik vrij, maar hij verloor wel zijn baan als topman van het IMF, zijn goede kansen op het presidentschap van Frankrijk en ook zijn echtgenote raakte hij kwijt. En dat alles voor één vingerhoedje stijfsel.
Maar goed, DSK heeft nu een rechtszaak aangespannen tegen een Belgisch bordeel met de naam DSK. Hij wil niet met zijn initialen op de gevel van een seksclub. Tsja, iedereen wil wel eens wat. Ik vind het ook vervelend dat mijn voorletters S.F. zomaar zonder mijn toestemming gebruikt worden voor ruimtefilms. Maar ja, ik laat het er voor de lieve vrede maar bij zitten.
Zo niet Strauss Kahn. Hij vorderde in kort geding een verbod op het gebruik van de naam DSK. De eigenaar van de club, Dominique Alderweireld (ook bekend als Dodo) voerde aan dat de naam helemaal niet naar Strauss- Kahn verwijst maar gewoon een afkorting is van ‘Dodo Sex Klub’.
Tevergeefs, de Belgische rechter heeft Dodo verboden zijn club DSK te noemen. Ik vind dat vreemd. Ik heb gebeld met de Belgische rechtbank maar de uitspraak is nog niet gepubliceerd. Wat zou DSK met success hebben aangevoerd? Waarschijnlijk dat de seksclub zijn ‘goede reputatie’ onrechtmatig schade toebrengt. Maar kun je wel iets beschadigen dat niet bestaat? Sinds die zaak rond het kamermeisje is er zoveel perverse ellende over DSK naar boven gekomen, dat zijn naam synonym is voor verdorvenheid. Als iemand je DSK noemt, mag je slaan vind ik.
DSK en Dodo zijn nog niet klaar met elkaar. In 2015 komt er nog een definitief vonnis over deze kwestie. En ze hebben ook nog een ander verleden samen. In 2015 moeten ze voor de Franse strafrechter verschijnen, DSK voor het organiseren van seksfeestjes en Dodo voor het aanleveren van de benodigde prostituees. Compagnons in kwaaie zaken. Daar zit natuurlijk ook meteen de oplossing. Ik stel voor dat DSK gewoon aandeelhouder wordt in seksclub DSK in ruil voor inbreng van zijn naam. En dan mag grootverbruiker DSK vast wel tegen kostprijs.